1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi Çankırıda

featured
service

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından tüm ülke çapında sergilenmek üzere hazırlanan, 1915 Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı ve savaş döneminden kalan gerçek eserler ile görsel objelerden oluşturulan “1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi” ilimize gelerek halkımızın ve öğrencilerimizin ziyaretine açıldı.

Vali Vahdettin Özcan 8 Ekim 2014 Çarşamba günü İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ile birlikte gezici müzeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve sergilenen eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Gezici müzenin Çanakkale ruhunu hatırlattığını ifade eden Vali Vahdettin Özcan, Çanakkale’ye gitme imkanı bulamayanlar için gezici müzenin önemli bir fırsat olduğunu, toplumun her kesiminin özellikle öğrencilerimizin Çanakkale destanında yaşananları ve Çanakkale Zaferi’nin nasıl kazanıldığını görüp daha iyi anlamaları açısından müzenin gezilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından Vali Özcan’a desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi ve Çanakkale hatırası biblolar hediye edildi.

“1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi” 16 Ekim 2014 tarihine kadar şehir meydanında ziyarete açık olacak.

1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi Çankırıda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin