2014-2015 sezonu kupa töreni ve malzeme dağıtımı gerçekleştirildi

featured
service

Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığınca düzenlenen 2014-2015 sezonu kupa töreni ve malzeme dağıtımı 11 Mart 2016 günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı Zafer Engin, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çelik, Amatör spor kulüpleri temsilcileri ve sporcular katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Celal Kaman, “Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ile Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığınca federasyonumuza üye olan 17 spor kulübümüze yapılacak olan malzeme yardımı ve 2014-2015 sezonunda futbol dalında değişik yaş gruplarında dereceye giren sporcularımız için düzenlenen kupa törenine hepiniz hoş geldiniz” dedi.

“Bilindiği üzere hayatın her alanında olduğu gibi spor branşlarında da marifet iltifata tabiidir” diyen Kaman, “Başarı gösteren sporcuların ödüllendirilmesinin gelecekte ortaya koyacakları başarıları teşvik edeceğini, Çankırı adına yeni başarılara vesile olacağını düşünmekteyim” dedi.

“Sporun devlet eliyle yürütülmesinin yanında 81 ilde bulunan ASKF’lerin de yadsınamayacak bir şekilde spora hizmet ettiği bir gerçektir” diyen Kaman, “Herşeyi devletten bekleme anlayışının çokça olduğu ülkemizde, ASKF’lerin bu anlayışı yıkarak ve inisiyatif alarak takım sporlarına, ferdi sporlara ve sporculara hizmet götürdüğü de malumunuzdur” dedi.

Çankırı ASKF’nın çalışmalarına da değinen Kaman, “Her türlü zorluk içersinde, özverilerle bir yandan spor faaliyetlerine devam etmekte bir yandan da ayakta kalmaya çalışmakta olan amatör kulüplerimizin bir nebze de olsa ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Bu çalışmalarımız kapsamında kulüplerimize Sayın Valimizin müsaadeleriyle İI Özel idaresi tarafından geçtiğimiz yıl nakdi olarak 80.000 TL yardımda bulunulmuştur” dedi.

ASKF Başkanı Celal Kaman’ın konuşmasından sonra kupa törenine geçildi.

Gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, “Niye Cumhuriyet Başsavcısı’na plaket verildi diye düşünebilirsiniz. Bize sadece unvanımızdan dolayı ödül verdiklerini düşünmüyorum. Çankırı’da dezavantajlı çocuklarımıza yönelik benim Başkanlığımda ‘Sporla Yaşa Projesi’ yürüttük.  Bu proje kapsamında mahallede, sokakta, birlikte yaşadığımız spora meraklı olup onların bir futbol, basketbol topuna, bir eşofmana ayakkabıya ihtiyacı olup da ulaşamayan çocuklarımızla yaklaşık 1 yıldır Sporla yaşa projesi kapsamında onlarla ilgilendik. Önümüzde ki hafta da projemizin finalini yapacağız. Çocuklarımıza fair play kültürü altında da bir takım etkinlikler yaptık. Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık’ı buraya getirdik. Bir şampiyonluk nedir, kimdir, nasıldır görsün istedik. Bundan sonra ki etkinliklerimize de bir Dünya Şampiyonu getireceğiz. Bu nedenle bu ödülü bana layık gören ASKF başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Kupa ve plaketlerin takdimi sonrasında kulüplere malzemeleri dağıtıldı.

 

Kaynak:Bizim Çankırı

2014-2015 sezonu kupa töreni ve malzeme dağıtımı gerçekleştirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin