2016 YGS Başvuru Tarihleri: 06-20 Ocak 2016

featured
service

Unutmayınız! Başvuru süreleri kesinlikle uzatılmamaktadır!

*Engelli adaylar ile sağlık sorunu bulunan adaylar bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile başvuru süresi içerisinde ÖSYM’ye bildirerek, kendilerinin özel bir sınav salonunda sınava alınmalarını talep edebilirler.

Başvuru: Adaylar başvuru süresinde öncelikle bir başvuru merkezi veya sınav koordinatörlüğüne giderek  (lise son sınıfında okuyanlar için başvuru merkezi,  kayıtlı oldukları lise müdürlüğüdür.) kişisel bilgilerini ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini bildirmeleri ve daha sonra sınav ücretini yatırarak başvuru sürecini tamamlamaları gerekmektedir.

*Bir ortaöğretim kurumunda örgün eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylar;  başvurularını kendi okullarında yapabileceklerdir. Kendi okulu başvuru merkezi olmayan adaylar ise okul müdürü tarafından ÖSYM’ce belirlenmiş olan başvuru merkezine yönlendirilecek,

*Diğer adaylar (açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan/var olan eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar);  başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinde yapacaklardır.

Unutmayınız! Sınav başvurunuzun tamamlanması için;

1) Öncelikle, bir başvuru merkezine veya sınav koordinatörlüğüne başvurarak kişisel bilgileriniz ile sınav ve sınav merkezi tercihlerinizin yer aldığı aday başvuru formunuzu alınız.

2) Daha sonra, sınav ücretinizi yatırarak sınav başvurunuzu tamamlayınız.

‘’2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 6 Ocak tarihinde başlayacak ve 20 Ocak 2016 tarihinde sona erecektir. 2016 YGS 13 Mart 2016 tarihinde yapılacaktır.

Adayların, başvuru merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu dikkate alarak, başvuru işlemlerini başvuru süresinin son günlerine bırakmamaları önemle hatırlatılır.

Hayallerinizin hedefe, hedeflerinizin gerçeğe dönüştüğü bir sınav süreci yaşamanız dileği ile başarılar dilerim. Sınavlarla ilgili her türlü bilgi ve uzman desteğini Çankırı Rehberlik ve Araştırma Merkezinden alabilirsiniz. Merkezimize tüm öğrencilerimizi ve halkımızı bekliyoruz…

Adres: Cumhuriyet Mah. Alparslan Türkeş Bul. No:48 (Güneş İlkokulu Yanı) Çankırı

Tel: 0376 213 16 01  http://cankiriram.meb.k12.tr/

2016 YGS Başvuru Tarihleri: 06-20 Ocak 2016

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin