Geleneksel İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasının 5.si düzenlendi

featured
service

TÜRKAV Çankırı İl Başkanlığı tarafından “Geleneksel İstiklal Marşını Güzel Okuma” yarışmasının 5.si düzenlendi.

TÜRKAV Çankırı İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ” “Geleneksel İstiklal Marşını Güzel Okuma” yarışması 12 Mart Cuma günü akşam saat 19:00’da Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

8 Şubat 2016 tarihinde başlayan yarışma 12 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen yarı final ve final ile sona erdi. Gerçekleştirilen programa siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

12 Mart 2016 Cuma günü akşam gerçekleştirilen final bölümüne ilkokullardan 4, ortaokullardan 4 ve liselerden de 4 olmak üzere 12 öğrenci katıldı. Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan TÜRKAV Çankırı İl Başkanı İsa Bölükbaşı, “Nihal Atsız hoca diyor ki; Bir Millete geçmişini unutturmak, onu yok etmenin ilk şartıdır.

TÜRKAV olarak amacımız : Geçmişimizi gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak ve hafızalarımızda daha canlı kalabilmesini sağlamaktır. Milli ve Manevi değerlere sahip çıkma adına yapmış olduğumuz çalışmalarda maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün Çankırı halkına; şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Amacımız burada öğrencilerimizi yarıştırmanın ötesinde, İstiklal Marşını iyi ve güzel okumanın yanında İstiklal Marşımızı iyi anlayıp, hangi şartlarda yazıldığını çok iyi bir şekilde kavrayıp hafızalarımıza yerleştirmektir.

Yazıldığı yılları hatırlamak gerekirse; Yurdun dört bir yanını düşman sarmış, bu gün olduğu gibi dünde yerli işbirlikçileri sayesinde iç isyanlar başlamış. İzmir işgal edilmiş, Bursa düşmüş, Afyon kaybedilmiş. Top sesleri Ankara’dan duyulmaya başlamış. Düşman orduları, Türk yurdunun her yanına sokulmuş.  Türk milleti tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktaydı.

İstiklal Savaşının elemli ve buhranlı günlerinde, Genel Kurmay Başkanı saldırgan düşmana karşı Anadolu’da tutuşan heyecanı koruyacak; vatan sevgisini ve inancını canlı tutacak ve gelecekte milli marşımız olacak bir marşın hazırlanmasını teklif etmesi ve TBMM tarafından uygun görülmesi üzerine  İstiklal marşımız yazılmıştır.

İstiklal Marşını sevmek, vatanı sevmektir, İstiklal Marşına sahip çıkmak vatanımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise, onurumuza, namusumuza sahip çıkmaktır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerleri ortaya çıkarabilmeleri ve milli şuuru ayakta tutabilmeleri için bunları hatırlamaları gerekir.

Burada sözlerime son verirken “Cenabı Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın” diyen Merhum Mehmet Akif’i ve Ezan susmasın, bayrak inmesin, vatanımız bölünmesin diyerek bu marşı yazdıran kahraman şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Programda emeği geçen idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, velilerimize, jüri üyelerine ve dinleyicilere çok teşekkür ediyorum. Ne Mutlu Türküm diyenlere.” dedi.

Bölükbaşı’nın kısa konuşmasının ardından yarışmaya geçildi.

Yarışma Sonucunda;
İlkokullar
1. Orhan Astarlıoğlu
2. Rabia Andiç
3. Ebrar Rabia Çakır
4. Tuğana Nisa Özer

Ortaokullar
1. Sena Satılmışoğlu
2. Sümeyye Gökçeoğlu
3. Zeynep Sude Astarlıoğlu
4. Arzu Cansu Ceylan

Liseler
1. Yiğithan Erdoğan
2. Muhammed Çam
3. Recep Cihan Yeniköse
4. Alper Çağlar

Ödül Törenin ardından yarışmada dereceye giren Çankırı Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Muhammet Çam yarışmada aldığı ödülü Şehit Aileleri Derneğine bağışladı.

Dernek Başkanı Yüksel Teke’de bu ödülü Ankara saldırısında şehit olan Cumali Akman‘ın annesine ulaştıracağını söyledi. Muhammed’in bu davranışı salondan büyük alkış aldı.

Kaynak:Bizim Çankırı

Geleneksel İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasının 5.si düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin