Saadet Partisi Çankırı il başkanı Ömer UZUN, son günlerde Düzce üniversitesinde yaşanan basında ve sosyal medyada da yer alan bahar şenlikleri ve eğlencelerin çığırından çıkma noktasına gelmesine dikkat çekerek Çankırı ve ilçelerindeki yerel yöneticileri bu konuda duyarlı olmaya davet etti. UZUN, açıklamasında “Bu değişim bir faciadır. Şiddeti oldukça fazla bir deprem geçiriyoruz. Efendim bu bir arz taleptir diyemezsiniz. ” dedi.
Saadet partisi İl Başkanı Ömer Uzun’un açıklaması şöyle
Bahar şenlikleri, festivaller ve eğlenceler…
“En son Düzce Üniversitesi bahar şenliklerinde ortaya konan tablolar bizi bu açıklamaya sevketmiştir. Kimse alınıp gücenmesin. Şenlik, festival adı altında yapılan etkinlikler nesillerimizi tarihine, kültürüne, inancına yabancı kılmaktadır. İyi bir nesil yetiştirmiyoruz. sanal dünyanın büyülü atmosferi ve bizim ihmâllerimiz karşısında yabancı bir gençlik yetişiyor. Genç, her an sunulan yabancı kültür kalıplarını ister istemez benimsiyor. Batının uysal bir temsilcisi haline geliyor.
Bu değişim bir faciadır. Şiddeti oldukça fazla bir deprem geçiriyoruz. Efendim bu bir arz taleptir diyemezsiniz. İnsanımızı, kültürümüzü korumada kıskanç olmak durumundayız. Müzik milli değil, eğlence milli değil. Giyim kuşam milli değil. Çılgınlıklar, günahlar, yanlışlıklar israf hepsi bir arada…
İnsanı insan yapan değerler, bağlılıklar giderek zayıflamaktadır. Utanma, namus, saygı, sevgi, şefkat ve merhamet gibi kavramlara yüklenen anlam, gücünü yitirmek üzeredir. Ahlâkî, manevî, insanî ölçüler her geçen gün daha da zayıflıyor, İnsanlık anlayışımız büyük yaralar alıyor.
Ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen acı haberler, ihmal, kasıt ve vurdumduymazlığa bağlı korkunç kazalar, üç beş yaşındaki masum yavrucaklara karşı işlenen vahşetler, Anadolu’nun en mazbut ili olan Çankırı’mızda da halkımızı tedirgin etmektedir. Aileler çocuklarıyla ilgili büyük endişeler taşımaktadırlar.
Maksadım, kara bir tablo çizmek değil. Ümitsizlik hiç değildir. Ama acı da olsa gerçeği bilmekte herkes için fayda vardır. Nesillerimizin, millî, manevî, insanî idealleri olmayışı, millî, dini, insanî kavram tanımaması, başıboşluğun özlemini duyması, zararlı alışkanlıkların, madde bağımlılığının gittikçe artması hayra alâmet değildir. Kendimizi kandırmayalım.
Bu nedenle,
Bu gibi sorunların yaşanmaması adına, gençliğimize, nesillerimize sahip çıkma adına, belediyelerimizin ve çeşitli kişi ve kuruluşların himayesinde, Çankırı’mız ve tüm ilçelerde gerçekleştirilmesi planlanan organizasyonlarda, festival, şenlik ve benzeri etkinliklerde, kültürel faaliyetlere, insanımızın dünyasına ve ahiretine yarayacak faydalı çalışmalara öncelik verilmelidir. İsrafa, aşırılığa, çılgınlıklara fırsat verilmemelidir.
İnşâ-Allah Rahmet ve Kur’an ayı, Ramazan’ın gölgesi üzerimize düşmüştür. Ramazan’ı da orucuyla, sahuruyla, mugabelesiyle, iftarıyla, teravihleriyle, infak, zekat ve fitreleriyle manasına uygun olarak doya doya yaşamak için israf ve gösterişten uzak durmalı, ibadet saatlerinde Ramazan eğlencesi adı altında Ramazan’ın ruhuna uygun olmayan etkinliklere fırsat verilmemelidir.
Bu konuda sayın belediye başkanlarımızı ve yetkililerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum.