Çankırı Geleceğini Planlıyor 3 Sempozyumu Gerçekleştirildi

featured
service

Çankırı Marka Şehir Toplantısı “Çankırı Geleceğini Planlıyor 3” Sempozyumu Çankırı’da Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi kapsamındaki “Referans Değerler, Kurumlar ve Kişiler” temalı “Değerler İnşası – Türkiye” sürecinde planlanan Marka Şehir Toplantıları’nın ikincisi Çankırı’da düzenlendi.

Toplantıya Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Milletvekili Av. İdris Şahin, Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluş çalışanları katıldı.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (TASAM) Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 7 yıldır sürdürdüğü Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi, “Makro Süreç” ve “Stratejik Lokomotif Sektörler”den sonra son ve üçüncü aşama olarak “Değerler İnşası” Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu çalışmaları ile devam ediyor. Bu bölümdeki planlamaya uygun olarak Çankırı Marka Şehir Toplantısı 20 Mayıs 2014 Salı günü Koç Otel’de gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı. TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal, Ankara Çankırılılar Vakfı Başkanı Recep Şahin, Ankara Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkanı Adem Can, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milletvekili Hüseyin Filiz ve Milletvekili Av. İdris Şahin’in yaptığı açılış konuşmalarının ardından Sayın Valimiz Vahdettin Özcan konuşmasını gerçekleştirdi.

Sayın Valimiz Vahdettin Özcan konuşmada “Sayın Konuklar, Geçen hafta Soma’da meydana gelen maden faciasında vefat eden madencilerimize Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve Aziz Türk Milletine başsağlığı dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Acısı yüreğimizde dinmeyen böylesi faciaların bir daha yaşanmamasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bildiğiniz üzere “Çankırı Geleceğini Planlıyor” sloganıyla yarınlara yön veren bir dizi toplantı organizasyonu gerçekleştirdik. İlk toplantıyı İstanbul’da 18-19 Aralık 2011 tarihlerinde; ikinci toplantıyı ise 15 Nisan 2012’de Ankara’da düzenledik. Çankırı’nın geleceğine Çankırı dışında yaşayan Çankırılıların da katkıda bulunmasını hedefledik. Nihai toplantıyı Çankırı’da düzenleyeceğimizi beyan etmiştik.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde TASAM tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi kapsamında planlanan “Marka Şehir Toplantıları”nın varlığından hareketle Çankırı’da düzenlemeyi öngördüğümüz üçüncü toplantıyı bugün işbirliği içerisinde gerçekleştireceğiz.

Kalkınma Bakanlığınca sosyo-ekonomik göstergeler dikkate alınarak İllerin gelişmişlik sıralaması yapılmaktadır. Son verilere göre Çankırı 54.sırada yer almaktadır. Çankırı 2023 Vizyonu’nda bu sıralamanın 30. olmasını öngörmekteyiz. Şüphesiz böyle bir hedefi belirliyorsak bugünden görebildiğimiz emareler mevcuttur. Gelişme ekseni olarak izlediğimiz tarım, sanayi ve turizm gibi lokomotif sektörlerdeki kamu ve özel sektör yatırımları; kamuya yönelik hizmetlerde standartları maksimize eden eğitim, sağlık, ulaşım gibi alanlardaki projeler yarınları günışığına çıkarmakta ve bizlere ümit vermektedir. Korgun, Şabanözü ve Çerkeş Organize Sanayi Bölgeleri’ne ilaveten 2013 yılında Çankırı Yakınkent OSB’nin yatırım programına alınması; Yakınkent OSB’de yapımı planlanan Türk-Japon ortaklı lastik fabrikası inşaatının devam etmesi sanayi sektörünü güçlendiren olgulardır. Önümüzdeki süreçte uygun yatırım iklimi girişimcilerimiz için oldukça cazip olacaktır. Ilgaz Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde 1600 metrelik telesiyej tesislerinin yapımı, spor tesislerinin ve resmi kurum binalarının yapılması, konaklama ve günübirlik tesislerinin gündemde olması; Doruk Mevkiine yönelik altyapı iyileştirmeleri ve telesiyej tesis etme çalışmalarının başlaması; Çankırı Tuz Mağarası’nın turizme kazandırılmasına yönelik girişimlerin tüm hızıyla devam etmesi gibi çalışmalar da turizm sektörü için sevindirici yatırım ve projelerdir. Gelişme yolunda Çankırı’ya güç katan yatırımlara ayrıntılı değinmek istemiyorum. Çünkü zamanı iyi kullanmak ve buradaki çok değerli konuşmacıların fikirlerini dinlemek istiyoruz.

18-21 Eylül 2014 Tarihleri Arasında 4 Gün Boyunca İstanbul Feshane’de Olacağız Ve Çankırı’yı Tanıtacağız

Bugün konuşmacıların da işaret edecekleri gibi “marka şehir” için yapılması gereken ilk iş, şehrin tanınması için strateji üretmek ve bu stratejilere uygun eylemler gerçekleştirmektir: Çankırı’yı geniş bir yelpazede tanıtmak için 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul Feshane’de; 30 Mayıs-2 Haziran 2013 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde ilk kez “Çankırı Tanıtım Günleri” düzenledik. Böylece kültür ve turizm alanındaki zenginliği tamamlayan “tanıtım” olgusunu gündeme taşıdık. Tanıtım günlerine 2014 yılında da devam edeceğiz. 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında 4 gün boyunca İstanbul Feshane’de olacağız ve Çankırı’yı tanıtacağız.

Sözlerime son vermeden evvel tüm konuklara yeniden hoş geldiniz diyor; toplantının Çankırı’nın yarınlarına ışık tutmasını ümit ediyorum. Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.” diye konuştu.

Alt başlığı “Çankırı Geleceğini Planlıyor” olarak belirlenen Çankırı Marka Şehir Toplantısının birinci oturumu “Medeniyet, Şehir, Marka ve Çankırı” konusu kapsamında yapıldı. Birinci oturumda Marka Danışmanı ve Yazar Muhterem İlgüner, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tülay Erbesler, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Demir, Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Taşçı konuşmalarını gerçekleştirdiler.

İkinci oturum “Şehir, Değerler İnşası ve Çankırı” konu başlığında ele alındı. İkinci oturumda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aynur Can, Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Üçüncü oturum “Çankırı ve Marka Şehir” konu başlığında ele alındı. Üçüncü oturumda Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı, MYO Müdürü Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Karatekin Üniversitesi Kızılırmak MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Öz ve Çankırı Karatekin Üniversitesi İİBF Üretim Yönetimi ve Pazarlama Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emre Şahin Dölarslan konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Feshane Tanıtım Günleri Bilgilendirme Toplantısı, Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz başkanlığında düzenlendi. İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz yaptığı sunumda “2012 Çankırı Tanıtım Günleri”ni anlattı. 2014 yılında etkin bir şekilde gerçekleştirmek istedikleri “Çankırı Tanıtım Günleri” programı kapsamında neler yapılması gerektiğinden bahsetti.

Çankırı Geleceğini Planlıyor 3 Sempozyumu Gerçekleştirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin