Kadın Çiftçiler Eğitim Projesi (KAÇEP) kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce kırsal alanda yaşayan kadınlarımızın bilgi ve becerilerini artırmak, kadınları tarımsal konulardaki yeniliklerden haberdar etmek amacıyla, eğitim yayım çalışmaları düzenleniyor.
Bu kapsamda 02.06.2016 tarihinde İnaç köyünde Basınçlı Sulama Sistemleri kursuna katılan 23 kadın çiftçiye Katılım Belgeleri takdim edildi.
İnaç köy konağında düzenlenen Katılım Belgesi törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, İş Kur İl Müdürü Alim Çaycı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya, İl Müdür Yardımcısı Nuri Ustaoğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Zafer Kaya, kurs hocaları Ziraat Mühendisleri Bahattin Yıldız ve Adem Kaya ile diğer davetliler katıldılar.
Açılış konuşmasın da İş Kur İl Müdürü Alim Çaycı ; “Tarım İl Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu kursu sizinle birlikte gerçekleştirdik. İş Kur olarak bayanlara önceliğimiz söz konusu, bayanlarımız gerek istihdam, gerekse mesleki eğitim alarak daha verimli kişi haline getirme ve işleri daha profesyonelce yapma konusunda bayanlarımızın her zaman yayındayız, olmaya da devam edeceğiz.” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır; “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Çiftçi Eğitim Programlarıyla sizleri eğitmek, yerinde öğretim yapmak amacıyla bu kursları açıyoruz. Bu kursların düzenlenmesinde bizlere destek olan İş Kur İl Müdürümüze, Halk Eğitim ve Milli Eğitim Müdürümüze ve siz değerli meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bizim amacımız, Üretimden gelen gücümüzü kullanmak, üretim yaparken de belli bir plan ve program dahilinde yaparak, yapılan işin verimliliğinin artmasının sağlanmasıdır. Ülkemiz su zengini bir ülke olarak görülmekle birlikte son yıllarda iklimsel değişikler artık suyun çok ekonomik kullanmamızın sart olduğunu gösteriyor. Bundan dolayı sizlere sulama kursu eğitimi verdik. Ayrıca bu basınçlı sulama Sistemleriyle birlikte, bitki beslemesi ile ilgili bilgiler de verildi. Açılan kurların sizlere faydalı olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda açılan kurslarla birlikte kırsalda veya köylerde yaşayan kardeşlerimizin de sosyalleşmesine de katkı sağlanmış olduğuna inanıyorum. Bundan sonrada imkanlar dahilin de bu kurslar açılmaya devam edilecektir. Hepinize saygılar sunuyor teşekkür ediyorum.” dedi.
Bu eğitim çalışmaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve paydaş kuruluşlarla birlikte Çalışma ve İş kur İl Müdürlüğü, İl Halk Eğitim Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle çiftçilere meslek edindirme kursları düzenlemektedir.
Bu kurs 21.03.2016 tarihinde başlayarak, 10 gün süre ile 80 saat sürmüştür. Kursta toprak, bitki ve su ilişkileri, debi ve debinin ölçülmesi, sulamada kullanılan pompalar, yağmurlama sulama sistemleri ve damlama sulama sistemleri konularında eğitimler verilmiştir.
Kurs boyunca kursiyerlere Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından günlük 20,00 TL ücret ödenmiştir.
Köy konağında düzenlenen Tören Kursiyerlere Katılım Belgelerinin takdimi ile sona erdi.
Kaynak:Bizim Çankırı