Rektör Çiftçi: Deprem bölgesinde 2100’ün üzerinde öğrencimiz var

featured
service

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Afet bölgesinde, yaklaşık olarak 2 bin 100’ün üzerinde öğrencimiz bulunuyor” dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) yönetimi, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle, eğitim-öğretim faaliyetlerinde izlenecek yol haritası ve depremden etkilenen öğrencilere yönelik sağlanacak kolaylıklar hakkında istişarelerde bulunmak üzere, Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi başkanlığında bir araya geldi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Odabaş ve Prof. Dr. İbrahim Çiftçi ile Akademik Birimler Koordinatörü Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran’ın da yer aldığı toplantıya; dekanlar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, bölüm başkanları ve eğitim-öğretim süreciyle ilişkili idari personel katılım sağladı.

Yaşanılan deprem felaketinin tüm ülkemizi derinden yaraladığını ifade eden Rektör Çiftçi, depremden etkilenen binlerce insanımız olduğunu ve bunların içerisinde ÇAKÜ öğrencilerinin de bulunduğunu belirtti. Yükseköğretim kurumları olarak yaşanılan bu acı sürecin sonrasında, öğrencilerimiz ile yakından ilgilenmek mesuliyetinde olduklarını, bu anlamda da Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında bir acil durum toplantısı gerçekleştirildiğini dile getiren Rektör Çiftçi “Değerli hocalarımız, deprem bölgesinden gelen öğrencilerimize; ders kayıtları, sınavlar, eğitim-öğretim faaliyetleri, maddi ve manevi destek hususlarında gerekenleri yapmanızı istiyoruz.” dedi.

Yaşanılan afet ile ilgili, üniversite olarak üzerlerine düşen vazifelere de kısaca değinen Rektör Çiftçi, konuşmasında şunları söyledi:

“Deprem olduktan sonra ivedilikle üst yönetimimiz toplanmış ve kriz yönetim toplantısı yapılmıştır. Ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanımızın koordinatörlüğünde üniversiteler tarafından yapılabilecekler konusunda değerlendirmelerde bulunduk. Söz konusu değerlendirmeler içerisinde özellikle eğitim-öğretim süreçleriyle ilgili takip edilecek hususları da sizlerle burada paylaşmak istiyoruz.

Yaşadığımız bu deprem felaketi, ülke olarak karşılaşabileceğimiz en büyük afetlerden biridir. Fakat unutulmamalıdır ki, Türk milleti tarih sahnesinde her türlü zorlukla baş edebilme kudretine sahip bir millettir. Bu zorluğun da üstesinden inşallah yine aynı kudret ile geleceğiz. Elimizden gelen fedakârlıkları hiç çekinmeden yapacağız.

Üniversitemiz personel ve öğrencilerine gönderilen SMS ve e-posta bilgilendirme mesajları ile yardım kampanyası başlatılmıştır. Süreç içerisinde farklı nitelikteki (Battaniye, bot, mont, çocuk bezi, mama vb.) ayni yardımlar kampüs alanında toplanmış ve valilik organizasyonuna aktarılmıştır. Şu an üniversitemiz, günlük düzenli olarak 4 bine yakın yiyecek paketini afet bölgesine göndermektedir. İki arama-kurtarma ekibimiz de bölgede çalışmalarına devam ediyor. Bir ekibimiz Hatay’da, diğer ekibimiz ise özel talep doğrultusunda gitmiş olduğu Adıyaman Besni’de arama-kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor. Personelimizin bölgeye gitmek için bizlerden yoğun bir talebi oldu. Çalışmalar, Çankırı Valiliği ve AFAD koordinesinde sürdürüldüğü için, gerekli izinlerin çıkmasını bekledik ve izinler çıkınca ekibimizi hemen bölgeye sevk ettik. Ekiplerimiz, ilk etapta bölgeye ulaşır ulaşmaz arama kurtarma, organizasyon, düzenleyici ve iyileştirici faaliyetler gerçekleştirdiler. Bazı noktalardan gelen durum ve konum bildirimlerine göre de arama-kurtarma çalışmalarına katıldılar.

Bundan sonra öğrencilerimiz ve halkımız için uzun bir rehabilitasyon ve fedakârlık süreci bizleri bekliyor. Önümüzdeki bu süreçte, ‘insanın olduğu her yerde akademisyenler de olmalı’ söylemimiz gereği, üzerimize düşen pek çok görevimiz olacak. Bu zorlu süreç içerisinde ÇAKÜ olarak elimizden geleni yapacağız, öğrencilerimizin, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olacağız. Bu anlamda yardım kampanyası devam etmekte olup, personel ve öğrencilerimizden gelen yardım paketler görevlendirilen üniversitemiz personelleri tarafından tasniflenerek valilik organizasyonuna aktarılmaya devam etmektedir. Nakdi yardım doğrultusunda ise gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır. Ayrıca depremden etkilenen personel ve öğrencilerimiz için psikoterapi ve psikolojik danışma birimleri aktif edilecektir.”

“Afet bölgesinde, yaklaşık olarak 2 bin 100’ün üzerinde öğrencimiz bulunuyor” diyen Çiftçi, şöyle devam etti:

“Üniversitelerin potansiyellerine baktığımızda, afet bölgesinde en fazla öğrencisi bulunan üniversitelerden birinin de ÇAKÜ olduğunu görüyoruz. Bölgeden üniversitemizde öğrenim gören öğrenciler ağırlıklı olarak; Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde ikamet etmektedir. Bu doğrultuda ilk olarak bölgede yer alan öğrencilerimizin durumunu öğrenmek noktasında danışman öğretim elemanlarımıza büyük görev düşüyor. Danışman öğretim elemanlarımız danışmanı oldukları öğrencilerle iletişim kurmaya başladılar. Danışman hocalarımızın öğrencilerimiz ile sürekli iletişimde kalması ve mevcut durumları hakkında bilgi sahibi olmamız yol haritamızın şekillenmesinde etkili olacaktır.”

Toplantı, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar döneminin değerlendirilmesi ile sona erdi.

Rektör Çiftçi: Deprem bölgesinde 2100’ün üzerinde öğrencimiz var

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin