Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çankırı İl Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla ile bir araya geldi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle her yıl basın çalışanları ile bir araya geldiklerini aktaran TÜRKAV İl Başkanı İsa Bölükbaşı, “Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Ülke ve Yerel sorunların kamuoyuna doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde aktarıp, sorunların çözümü noktasın da katkılarınız önemsenemeyecek kadar büyüktür.” dedi.
Bölükbaşı, “TÜRKAV olarak yaptığımız tüm programlarda hep yanımızda oldunuz ve takip ettiniz. Yükünüzün ağır, bir o kadarda sorumluluğunuz oldukça fazla olduğunu biliyor ve bu vesileyle basınımızın Çalışan Gazeteciler Günün kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim” dedi.
Programa katılan Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tunç Boran, basının toplum içinde önemli bir görev gördüğünü, yaşadıkları birçok soruna rağmen vatandaşı bilgilendirme ve haber akışını sağlama konusunda çaba sarf ettiğini dile getirdi.
ÇAKÜ’nün kuruluşu zamanında Çankırı yerel basını ile çalışma fırsatı bulduğunu da aktaran Boran, “O günlerde basın mensubu arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde çalıştık. Birbirimize yardımcı olmaya gayret gösterdik” dedi.
Son zamanlara yaşanan ekonomik sorunların tüm sektörleri olduğu gibi basın sektörünü de ciddi manada etkilediğini dile getiren Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Demir ise, “Buranın ortamı farklı. Bizde sizinle beraber olmaktan mutluyuz. Teşekkür ederiz. Küçük şehir olmanın zorlukları var. Haber yaparken hep tartıyoruz. Habercilik küçük şehirde zor. Haber bulmakta zor. Kültürel ve insani olarak daha geniş bir bölgede haber yapmak daha kolay. Her insanın bulunduğu bölgenin dışına çıkması lazım. Farklı kültürleri tanıması ve ufkunu genişletmesi lazım. Mesleki ve kültürel yönden başka şehirleri görmek önemli. Habere ulaşma konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Bazen bir kelime almakta zorlanıyoruz. Sadece bir demeç istiyoruz. Haberin doğruluğunu teyit etmek için. Alamadığımız zaman haberin güvenilirliği azalıyor ve bilgi kirliliği ortaya çıkıyor. Vatandaşın doğru bilgi almasını istiyoruz. Sosyal medya dili bu konuda ciddi risk doğuruyor. Doğru bilgiye ulaşmak oldukça zorlaşıyor. Bizde gazeteciler olarak bundan payımızı alıyoruz. Küçük şehrin sorunu büyük oluyor” şeklinde konuştu.