Çankırı Kültürü Avrupalıları etkiledi

featured
service

“Geleceğin Meslekleri-Jobs of The Future” isimli AB gençlik projesi kapsamında ilimizde bulunan, 7 farklı Avrupa ülkesinden 36 katılımcı, Çankırı’da el üstünde tutulduklarını belirtiyor.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca desteklenen Erasmus + Gençlik Hareketliliği projesinin faaliyetleri, 31 Ocak 2015 Cumartesi gününden beri Çankırı’da gerçekleştiriliyor. İtalya, Malta, Estonya, Romanya, İngiltere, Makedonya ve Macaristan’dan ilimize gelen Avrupalı katılımcılar, 11 kişiden oluşan Türk ekibinin ev sahipliğinde projeyi uyguluyorlar.

Gelecekte yıldızı parlayacak meslekler ve genç işsizliği üzerine kurgulanan projenin, yaygın eğitim yöntemleriyle gerçekleştirilen oturumlarının yanında; katılımcılar Çankırı’yı ve Çankırı kültürünü de yakından tanıma fırsatı buluyorlar.

Proje faaliyetinin başlangıcında, “Çankırı İş Kurumu” ve “Çankırı Rehberlik ve Araştırma Merkezi” uzmanlarının yapmış olduğu sunumlar sayesinde detaylı bilgiler alan ve kendi ülkelerindeki benzer kurumların çalışmalarını paylaşan katılımcılar, oldukça faydalı bir projeye katıldıklarını düşünüyorlar. Katılımcılar tarafından kendi ülkelerindeki durumu anlatan sunumlar yapıldı. Bu sunumlar sayesinde 8 farklı ülkedeki ortak sorunlar tespit edildi.

Proje çalışmalarından “Meslek Memnuniyeti Sokak Röportajı” etkinliğini gerçekleştiren katılımcılar; Çankırı Valisi Vahdettin ÖZCAN, Vali Yardımcıları Fatih YILMAZ ve Zafer ENGİN, İl Kültür ve Turizm Müdürü M.Kemal KARATATAR, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halim HICIPLI ve Turizm Derneği Başkanı Zeki TEKİN ile tanışma ve sohbet etme fırsatı buldular. İlin en üst düzey yöneticileri tarafından kendilerine ilgi gösterilmesinden çok etkilendiklerini söylediler.

Projenin oturumlarından biri olan “Meslek Etiği Paralelinde Yaren Kültürü” konusu Yaren Evi’nde işlendi. Bu oturum sonunda Yaren Kültürünü yakından tanıyan katılımcılar, bu tarihi değerlerin çok etkileyici olduğunu ve günümüzde de tüm insanlara örnek olması gerektiğini düşünüyorlar.

Atölye çalışmaları dışında şu ana kadar “Yaren Evi, Buğdaypazarı Medresesi, İmaret” gibi Çankırı’daki önemli tarihi ve kültürel mekânları gören proje katılımcıları, bu mekânları ilgiyle inceliyorlar. Çankırı’ya gelirken bu kadar ilginç ve kültürel bir dokuyla karşılaşabileceklerini düşünmediklerini belirten Avrupalı misafirler, bu dokunun hiçbir zaman kaybolmamasını dilediler. Çankırı’da oldukları süre zarfında gittikleri yerlerde, herkesin kendilerini el üstünde tuttuğunu ve sonsuz misafirperverlik gösterdiğini belirttiler.

Proje koordinatörü Taner Kılıç; “Proje faaliyetimiz kapsamında yaptığımız eğitimsel çalışmaların yanında, şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini göstermek için yeterli zaman ayırdık. Misafirimiz olan katılımcılara kültürümüzü tanıtabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu sayede proje katılımcılarının Çankırı örneğinden hareketle, Türk kültürü ve Türk insanı hakkında iyi düşünceler geliştirmelerini ve ülkemizden olumlu izlenimlerle ayrılmalarını planlıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında bizlerden desteğini esirgemeyen tüm yetkililere ve Çankırı halkına teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde görüşlerini belirtti.

DSC04049 IMG_7783

Çankırı Kültürü Avrupalıları etkiledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin