İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker Kurşunlu Köy Muhtarları Ve Dernek Başkanları İle Biraraya Geldi

featured
service

Şeker muhtarlara bir yılın hesabını verdi!

İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Kurşunlu Köy Muhtarları ve Dernek Başkanları ile Kurşunlu Köyleri 1. İstişare Toplantısında bir araya geldi. Şeker, Kurşunlu’dan çıkarken 28 köyün derdi ve problemlerini çözmek için yola çıktığını ancak İGM başkanı seçilmesi ile birlikte 376 köyün derdi ve problemlerini kucağında bulduğunu ifade etti.

30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimleri öncesinde yapılan bir toplantıda her yıl köy muhtarları ve dernek başkanları ile 1 yılın mütalaasını yapacakları toplantı düzenleyecekleri sözünü veren İGM Başkanı ve Kurşunlu İl Genel Meclis üyesi Ruhi Şeker, verdiği sözü yerine getirdi.

Toplantıya Kurşunlu Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Veyse Kapukaya, Ak Parti ilçe Başkanı İsmail Tepeçam, İl Genel Meclis Üyesi Dursun Çimen, İl genel Meclisi eski üyeleri Sabri Şeker ve Rafet Tatlıpınar, Köy Dernek Başkanları ile köy muhtarları katıldı.

Şeker, “2014 seçimlerinde biz iki arkadaşımızı Çankırı’ya Kurşunlu temsilcisi olarak gönderdiniz. Sağ olsunlar İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarım teveccüh gösterdi ve bizi İl Genel Meclis Başkanı seçtiler. Kurşunlu’dan çıkarken 28 köyün derdi ve problemleri çözmek için yola çıkmıştık ama İGM Başkanı seçilmem nedeni ile 376 köyün derdi ve problemlerini kucağımda buldum.” dedi.

-Çankırı birçok ilden ileri konumda!-

“Yerel yönetimlerin görevi insanların yaşam kalitesini yükseltmektir” diye konuşan Şeker, “Burada bizden önce görev yapan Valiler, İl Genel Meclis Üyeleri ve Köy hizmetleri çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Çankırı bir çok ilden asfaltlama, parke, içme suyu, kanalizasyon konusunda ileri konumda. Yanımızdaki komşu iller Çorum ve Kastamonu ile mukayese edildiğinde çok ilerdeyiz. Çankırı 2 bin 600 km yol ağına sahip. Bunun 1300 kilometresi asfalt kaplama, Çankırı da kanalizasyon gerçekleşme oranı %95, içme suyu şebekesi gerçekleşme oranı %95 oranlara ulaşmış durumda. Dolayısı ile köylerin sorunlarını elhamdülillah hemen hemen halledilmiş durumdayız.” dedi.

-2015 yılı programını çok geniş tuttuk!-

Bütçe yetersizliğinden dolayı istenen her talebi yapmalarının şu an için mümkün olmadığına değinen Şeker, “ Biz 2015 yılı için 29 milyon İl Özel İdaresi bütçesi yaptık. Bunun sadece 6 milyon 450 bin lirası köye yönelik hizmetlere ayrıldı. İmkânsızlıklar içerisinde imkân meydana getirmeye çalışıyoruz. Köydes’ten 5 milyon 700 bin lira paramız geldi. Son olarak geçen hafta 7 milyon bir kaynak aktarımı daha yapıldı. Milletvekillerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Yani 21 milyon bir bütçeye sahip olduk.” dedi.

Seçilmiş meclis olarak 2015 yatırım programını kendilerinin yaptığını vurgulayan Şeker, “2014 yılında bizden önceki meclisin yapmış olduğu programını uygulamak durumundaydık. Fakat bazı aksaklıklarla karşılaştık. Mesela bir köyümüze hizmet gidecek paramız vardı ama yatırımda olmadığı için hizmet gidemiyordu. Ama biz bu yılın böyle olmasını istemedik! Merkezi hükümetten ek para geleceğin düşünerek bu yılki yatırım programımızı çok geniş tuttuk. İl genel meclis üyelerimizin sizden topladığı talepleri %85 oranında programa yansıttık. Neden böyle yaptık hepsi gerçekleşecek mi? Gerçekleşmeyebilir ama paramız da varda programa almadığımız içi yapamıyoruz denmesinden iyidir.“ ifadelerini kullandı.

Yirmi dört saat telefonunun açık olduğunu belirten Şeker, “Aynı şekilde gönlümde kapım da her zaman sizlere açıktır. Bunun bilinmesini özellikle istiyorum“ şeklinde konuştu.

Daha sonra Kurşunlu köylerine 2014 yılında gerçekleştirilen yatırım raporunu okuyan Şeker, Kurşunlu köyleri 2015 yılı programında yer yatırım planlamasını açıkladı.

Sırası ile söz alan köy muhtarlar taleplerini sözlü ve yazılı şekilde Ruhi Şeker’e iletti. Başovacık köyü muhtarı Nazif Talay, “Bizim büyüklerimiz daha önce sorunlarını anlatmak için kapı kapı dolaşıyordu. Ama şu an sorularımızı dinlemek için bizi buraya davet ettiler bize ikramlarda bulundular” dedi.

Kapaklı köyü muhtarı Halil Kaya ise köyünün acil bir ihtiyacı olmadığını söyleyerek Devres çayının kirliliğine yönelik bir çalışma olup olmadığını sordu.

Kurşunlu Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Veyse Kapukaya’da aynı konuya dikkat çekerek, “Devres çayından çıkan balık bile artık yenmiyor. Orta’dan başlayarak köyler her türlü çöpleri atıyorlar. Bununla ilgili bir çalışma yapılırsa memnun oluruz.” dedi.

Taleplerin ardında değerlendirmede bulunan Şeker, “İnsanın yaşamı için ilk önce hava ve su lazım. Eğer bir köyde su yoksa bizim öncelikli problemimiz nüfusuna bakılmaksızın o köydür! “dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker Kurşunlu Köy Muhtarları Ve Dernek Başkanları İle Biraraya Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin